Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

βιογραφικό-για να ξέρουμε ποιός μιλάει-

ο Η.Κ.γενήθηκε το 50 στην Αθήνα,ένα χρόνο μετά την οριστική νίκη του Εθνικού Στρατού επι των κομουνιστών στο Γράμμο-Βίτσι,όπως τόνιζε ο πατέρας του,αξιωματικός της Βασιλικής Χωροφυλακής.
Λόγω των συχνών μεταθέσεων του γεννήτορά του,ο ΗΚ άλλαζε τόπους διαμονής μή δυνάμενος να 'δεθεί' με τοπία,φίλους κι έτσι άμα τη απελευθέρωσή του από τον οικογενειακό ζυγό,σε ηλικία 17 ετών,επέλεξε ως οριστικό τόπο διαβίωσης κι εργασίας τη Θεσσαλονίκη.
Εκπληρώσας τη στρατιωτική του θητεία 29 μηνών ως απλός στρατιώτης[σκοπευτής πολυβόλου]έργάσθηκε ως νυχτερινός ρεσεψιονιστ σε ύποπτα ξενοδοχεία της Εγνατίας,ως έκτακτος μπογιατζής στην ΕΣΣΟ ΠΑΠΑΣ και επί 7 συναπτά έτη ως κατώτατατος υπάλληλος στο εργοστάσιο Λιπασμάτων όπου διετέλεσε αντιπρόεδρος του Σωματείου και της Ομοσπονδίας Λιπασμάτων.
ο ΗΚ σπούδασε Δημοσιογραφία σε ημιπαράνομο Κέντρο Σπουδών και μετεκπαιδεύτηκε νομίμως με υποτροφία στο Λονδίνο,στις Τεχνικές ενημερωτικών εκπομπών.
Εργάζεται στη Κρατική Τηλεόραση από το 1982 και διετέλεσε Αρχισυντάκτης,Τομεάρχης και Διευθυντής της ΕΡΤ3 χωρίς όμως να συνάψει σχέσεις με άλλους του κλάδου του,όπως οι κκ Τριανταφυλλόπουλος,Αναστασιάδης,Κακαουνάκης,Κουρής,Τράγκας κτλ.
Εγραψε τα παρακάτω -μη κερδοφόρα σε πωλήσεις- βιβλία

'βόλτα με πιτζάμες'
'γράμματα στη μητέρα'
'καλύτερα να νικούσαν οι κόκκινοι'
'μαύρο πουλί στο βλέμμα'
'ακροβάτης των λέξεων'
'φάτε μόνοι'

ο ΗΚ έχει κάνει ντοκιμαντέρ προπαγανδιστικού περιεχομένου στις χώρες Πακιστάν,Αίγυπτο,Τουρκία,Αλβανία,Ουκρανία,Κούβα.
Διατελεί δεινός εραστής μηχανών μεγάλου κυβισμού και του...τσίπουρου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εφόσον ζητάτε σχόλια νομίζω πως σας αρμόζει ένα: όταν κοιτάς τον κόσμο από ψηλά, το γυρίζεις στην τρελή. Οταν τον κοιτάς από χαμηλά το ρίχνεις στη μαλακία (π.χ. blog που σου το κάνουν άλλοι, εξυπνάδες κ.ο.κ.). Με δυο λόγια: άντε συμμαζέψου Λούλη μου.

Ο δικός σου

Lena. είπε...

Παραινετικό σχόλιο προς τον "ανώνυμο" με στίχους της Wislawa Szymborska:
"...είσαι ακόμη νέος,
πρέπει κι εσύ πραγματικά να χαλαρώνεις κάπως
ποιός είπε ότι πρέπει να βιώνεις καρτερικά τη ζωή?
Κι ούτε απόμεινε πια,δαίμονας άλλος"