Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

τώρα μούρθε να βάλω έναν ορισμό 'τι είναι σύγχρονη Κοινωνία' όπως τον αποτύπωσε γραπτώς ο σπουδαίος ποιητής και κοινωνιολόγος Χανς Μάγκνους Εντσενσμπέργκερ,,,για να μη ξεχνιόμαστε

Σύγχρονη Κοινωνία είναι,ένα Σύνολο ετερογενών πραγμάτων που γίνονται
ομοιογενή,με τη προπαγάνδα ή το κνούτο[με τα ΜΜΕ ή τη βία] από ομάδες
Εξουσίας που μόνη διαφορά έχουν το βαθμό της κτηνωδίας τους'

4 σχόλια:

Leigh-Cheri είπε...

Απ' ό,τι βλέπω είμαι η πρώτη που θα σου "λερώσει" το μπλογκ:-)
Μπήκα με το αριστερό -του ποντικιού και της καρδιάς- και θέλω να σου πω ένα καλωσόρισες στη μπλογκόσφαιρα κι ότι ελπίζω ότι θα 'χεις όρεξη να γράφεις...Γιατί εγώ θέλω να σε διαβάζω.

John G. Simandiras είπε...

Σταθερή και χωρίς κλυδωνιζμούς πλεύση στους αχανείς ωκεανούς τού Ίντερνετ εύχομαι, αγαπημένε μου θαλασσοφόρε. Εννοείται: σας έχω ήδη λινκάρει στον μπλογκίσκο μας, www.diamonds958fm.net. Oύριοι άνεμοι πάντα, και ατέλειωτα ταξίδΓια!

Γιάννης Σημαντήρας

Lena. είπε...

«Επιείκεια για τους μοναρχικούς, φωνάζουν κάποιοι, έλεος για τους εγκληματίες! Όχι! Έλεος υπάρχει για τους αθώους, υπάρχει για τους αδύναμους, υπάρχει για τους άτυχους, υπάρχει για την ανθρωπότητα. Η κοινωνία χρωστάει ασφάλεια μόνον στους σωστούς πολίτες, και τέτοιοι στην Δημοκρατία είναι μόνον οι δημοκρατικοί. Για την Δημοκρατία, οι μοναρχικοί και οι συνωμότες δεν είναι παρά ξένοι προς αυτήν, ή, σωστότερα, εχθροί της. Δεν είναι ο σκληρός αγώνας της Ελευθερίας κατά της τυραννίας συγκεκριμένος και αδιαίρετος; Δεν είναι οι ανάμεσά μας εχθροί σύμμαχοι όλων εκείνων των άλλων που επιτίθενται απέξω; Οι δολοφόνοι που διαλύουν την χώρα μας, οι συνομωσίες που εξαγοράζουν συνειδήσεις για να ακυρώσουν τις λαϊκές επιταγές, οι προδότες που τις πουλάνε, οι μισθοφόροι συντάκτες προκηρύξεων που στοχεύουν στο να εξευτελίσουν την λαϊκή υπόθεση, να σκοτώσουν την δημόσια αρετή, να υποδαυλίσουν την πυρά της ανταρσίας και να προετοιμάσουν την πολιτική αντεπανάσταση μέσα από την ηθική αντεπανάσταση, είναι άραγε λιγότερο ένοχοι ή λιγότερο επικίνδυνοι από τους τυράννους τους οποίους υπηρετούν;».

5 Φεβρουαρίου 1794
ομιλία στην συντακτική
Maximilien Francois Marie Isidor de Robespierre,"l'incorruptible"
Υ.Γ Επειδή υπάρχουν και τέτοιες ενδιαφέρουσες απόψεις...

Tertuliano Máximo Afonso είπε...

Θερμότατο καλωσόρισμα στους ιντερνετικούς δρόμους!
Να απολαύσεις το ταξίδι και να γκαζώνεις τις γεμάτες ευαισθησία λέξεις σου ξεπερνώντας τα θεσμοθετημένα όρια όποτε χρειάζεται, όπως ξέρεις πολύ καλά να κάνεις.